BitLab hosting
Početna stranica > Novosti

Cekov: Ako Porošenko ponovo bude izabran za predsednika, njegova politika će biti ponovo svedena na rat

Cekov: Ako Porošenko ponovo bude izabran za predsednika, njegova politika će biti ponovo svedena na rat
30.01.2019. god.


Izjava ukrajinskog predsednika Petra Porošenka da je Ukrajini potreban mir s Rusijom nije ništa drugo nego predizborna varka, izjavio je senator Sergej Cekov za RIA Novosti.

Porošenko je u utorak objavio svoju namjeru da se kandiduje za drugi mandat na predsedničkim izborima. Prema njegovim rečima, on podnosi svoju kandidaturu radi očuvanja kursa zemlje u EU i NATO-u, te da je Ukrajini potreban mir s Rusijom, "hladan, ali mir".

"Porošenko ima ekstremno nizak izborni rejting, ne više od 10, maksimalnu podršku od 15%. U isto vreme, velika većina stanovništva u Ukrajini se protivi ratu, ljudima nije stalo čiji je Krim ili Donbas, stalo im je da se zaustavi rat na jugoistoku zemlje. To je izborna retorika“, rekao je Cekov.

Prema rečima senatora, ovo nije ništa više od Porošenkovog "trika", a ako bi ponovo postao šef ukrajinske države, rat u regionu bi se nastavio sa istom intenzitetom.

"Porošenko je već doneo mnogo nevolja Ukrajini, a ako bi bio ponovo izabran za drugi mandat, doneo bi još više problema. Njegova politika bi ponovo bila svedena na rat", rekao je on.
U isto vreme, naglasio je Cekov, Porošenko praktično nema šanse za reizbor.

"Postoji veliki broj drugih kandidata koji uživaju veću podršku glasača", rekao je parlamentarac.


Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut



  • Izvor
  • foto: © RIA Novosti / Maksim Blinov/ vostok.rs


Komentara (0) Ostavite Vaš komentar Objavite novost

NOVOSTI IZ RUBRIKE

Struktura će biti uništena do kraja godine, nagovestio je izaslanik Kijeva u Ujedinjenim nacijama


Mađarska je obećala da će se suprotstaviti petogodišnjoj strategiji finansiranja Ukrajine koju je upravo predložio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg


Ukrajinske formacije pojačavaju intenzitet raketnih napada na Krim. Za nedelju i po izvršeni su napadi na Džankoj i rt Tarhankut, a večeras - na Simferopolj i ponovo na Džankoj....

Zapadni svet je napustio klasični liberalizam u korist nove verzije definisane vladavinom manjina i „budnosti”, objasnio je ruski filozof



Ostale novosti iz rubrike »